Saker som aldrig händer

Författare: Johanna Lindbäck
Titel: Saker som aldrig händer             
Antal sidor: 255
Serie: -
Förlag: rabén&sjögren
Orginal titel: Saker som aldrig händer
Språk: Svenska


Handling: Andreas är ihop med Hanna sen ett år, och han tror att han känner henne. Samma med killarna i hans klass. Men Hanna, och även kompisarna, sviker Andreas, och han blir helt knäckt. Hur går man vidare? När ska det sluta kännas? Och vad gör man när saker som aldrig händer faktiskt händer?


Omdöme: Boken var väl helt okej. Efter att ha läst City of Bones innan så blev det rätt så tråkig. Men det var skönt med lite omväxling. Den var rätt förutsägbar men eftersom den har stått i min bokhylla i ca. 2 år så kände jag att det var dags att läsa den. Det tog ju bara några timmar. 


Det jag gillade mest: Att man fick läsa från en killes vinkel. I såna här böcker får man oftast läsa från tjejens vinkel så det var rätt roligt att få se killens tankar. Jag tycker att den var bra skriven och jag gillar Johannas sätt att skriva. Det var rätt korta kapitel men det var en bra "mellanbok" eftersom jag hade tröttnat ganska mycket på läsandet efter det tog mig nästan en månad att läsa city of bones.
Recensioner | | Kommentera |

Vad mina vänner inte vet

Författare: Sonya Sones
Titel: Vad mina vänner inte vet  
Antal sidor: 265

Serie: Vad mina vänner inte  vet #1
Förlag: Bonnier Carlsen
Orginal titel: What my mother doesn´t know
Språk: SvenskaHandling: Vinterlovet segar sig fram för Sophie som är ensam kvar i stan. Bästa vännerna har åkt på semester med sina familjer. Men så händer något... På en bänk på konstmuseet börjar skolans ärkenörd Murphy småprata med Sophie och innan hon förstår hur det kunde hända, ses de varje lovdag - åker skridskor på sjön, tecknar på kaféer, klär julgranen hemma hos Murphy. Sophie försöker med alla medel att värja sig mot Amors tusen pilar. För inte kan väl hon vara kär i den där tönten? Eller kan hon? Och vad ska kompisarna säga?


Omdöme: Det här är den första boken jag läser som är skriven på vers. Den var lätt att läsa och jag läste ut den på ca. 40 minuter. (och då är jag en ganska seg läsare) Den var väldigt förutsägbar. Iallafall för mig. Det kändes nästan som om jag har läst den förut men det vet jag att jag inte har. Men det var roligt att läsa på vers och jag ska se till att låna del två nästa gång jag kommer till biblioteket. 
Men en sak förstår jag inte.. Varför heter den what my mother doesn´t know på engelska och vad mina vänner inte vet på svenska? Den borde den inte heta Vad min mamma inte vet egentligen... ?Det jag gillade mest: Jag gillade att den gick ganska snabbt att läsa. Jag gillade också Murphy. Jag vet inte riktigt varför men jag gillade lixom hans karaktär.
Recensioner | | Kommentera |

City of bones

                                             
                                          Författare: Cassandra Clare                                             
Titel: City of bones
Antal sidor: 485
Serie: The mortal instruments #1
Förlag: McElderry Books
Orginal titel: City of Bones
Språk: Engelska


Handling: When Clary Fray heads out to the Pandemonium club in New York City, she hardly expexts to witness a murder. Much less a murder comitted by three teenagers covered whit odd markings. This is  Clary´s first meeting with the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the earth of demons - and keeping the odd werewolves and vampires in line. It´s also her first meeting with gorgeous, golden-haired Jace. Within twenty-four hours Clary is pulled into Jace´s world with a vengeance, when her mother disappears and Clary herself is attacked by a demon. But why would demons be interested in an ordinary mundane like Clary? And how did she suddenly get the Sight? The Shadowhunters would like to know.....


Omdöme: Jag gillade boken men jag tyckte att en del kapitel var lite väl långa. Då var det svårt att se vart man skulle sluta. Den här boken var den första som jag läst på engelska. Så det gick ganska segt. Det tog nästan en månad för mig att läsa boken och då var ju inte ens boken speciellt tjock. Men med träning kommer väl det gå snabbare sen. Jag har en till engelsk bok sen som jag köpte samtidigt som den här men först ska jag läsa en hel del svenska böcker. 


Det jag gillade mest: Det jag gillade mest var nog att Clary var tuffare än vad dom flesta tjejerna i såna här böcker om man jämför med tillexempel Bella i Twilight. Sen gillade jag också beskrivningarna av staden osv
Recensioner | | Kommentera |
Upp