Att lura döden

Författare: Lisa J. Smith       

Antal sidor: 240

Första meningen: "Det var på sommarlovets första dag som Poppy fick veta att hon skulle dö."    
 
Handling: Poppy vet att något är fel på henne. Dom hemska magsmärtorna som hon försöker undvika. Men när hon svimmar av smärtorna märker även hennes mamma att det är något fel på henne. När dom kommer till sjukhuset berättar läkarna att det är cancer och att hon bara har några veckor kvar att leva.

Poppys bästa vän heter James. Han har en stor hemlighet som han inte berättat för någon. Han tillhör nattens värld och han är den ända som kan hjälpa Poppy att överleva.

Mina tankar: Jag tycker att boken var bra till en början men sen blev den bara sämre. Jag hade högre förväntningar på boken efter ha provläst dom två första kapitlen innan jag köpte boken. Jag tycker inte riktigt att boken höll ihop riktigt mot slutet och den slutade väldigt konstigt. Men jag tänker läsa dom andra i samma serie bara för att se om dom andra håller ihop bättre. 

 
Betyg: 3/5
Recensioner | | Kommentera |

Cirkeln

 
                                              Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren                             
Antal sidor: 516
Första meningen: "Hon väntar på ett svar men Elias vet inte vad han ska säga."    

Handling: En natt när månen färgats mystiskt röd förs sex tjejer till den nerlagda folkparken. Dom har absolut inget gemensamt. En dag hittas en elev död på en toalett. Ingen vet vad som egentligen har hänt. Alla tror att det är ett självmord men dom vet inte vad som gömmer sig i mörkret. Boken handlar om dom sex tjejerna Minoo, Linnea, Vanessa, Anna-Karin, Ida och Rebecka. Dom ingår i cirkeln. I början vet dom inte riktigt vad dom ska göra men efter en tid förstår dom att dom behöver varandra. 

Mina tankar: Den här boken var en av dom bästa jag har läst! (förutom hungerspels böckerna) Jag gillar att den var spännande men det var bra att inte alla kapitel slutade för spännande så att man kunde sluta. I början trodde jag att det skulle vara svårt att hålla reda på alla namn men så var det inte. Jag blev ganska direkt van med det. Jag brukar ju inte gilla böcker som byter person som berättar hela tiden men nu funkade det faktiskt bra. Jag gillar också att boken gjorde en sådan vändning mot slutet. 

 
Betyg: 5/5
Recensioner | | Kommentera |

Det är så logiskt alla fattar utom du

                                                 
                                                 Författare: Lisa Bjärbo                                                    
Antal sidor: 251
Första meningen: "En blå penna har hon, och en svart kan hon fixa från pappas skrivbordslåda."   
 
Handling: Ester och Johan har varit bästa vänner så länge dom kan minnas. Men allt blir komplicerat när Johan inser att han är kär i Ester och han har varit det länge. Men Ester är bara intresserad av hårdrocks killen Adam. Sen Johans föräldrar som bara bråkar hela tiden och hans pappa som beter sig jätte konstigt. 

 
Mina tankar:
Jag tycker att boken var bra. Den gick lätt och ganska fort att läsa. Det enda jobbiga var att det inte var kapitel utan dom växlade mellan Johan och Ester istället. Men annars gillar jag hur boken är skriven och jag tycker att det var en perfekt tjocklek på boken. Precis lagom så att den inte blir tråkig.
Betyg: 4/5
Recensioner | | Kommentera |
Upp