Harry Potter och fången från Azkaban

Författare: J.K. Rowling 
Antal sidor: 528
Förlag: rabén & sjögren 
Språk: Svenska
Serie: Harry Potter #3

Handling: 
Harry Potter går sitt tredje år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Ingenting är sig likt. Sirius Black, den ökände massmördaren som suttit i fängelse i tolv år, är på rymmen. Det sägs att han är på väg mot Hogwarts. De grymma fångvaktarna från Azkaban har kallats in för att hålla vakt. Harry Potter går inte säker, inte ens ibland sina vänner... Men han är fast besluten att lösa mysteriet med Sirius Black.

Omdöme:
Precis som med alla andra Harry Potter böcker tycker jag denhär var jättebra! Jag märkte knappt att den var över 500 sidor lång.

Recensioner | | Kommentera |

Pretty Litte Liars

 

Författare: Sara Shepard
Antal sidor: 286
Förlag: Harper teen
Språk: Engelska
Utgivningsår: 2006
Serie: Pretty Litte Liars #1

Handling: *från goodreads*

Everyone has something to hide-especially high school juniors Spencer, Aria, Emily and Hanna.

Spencer covets her sister's boyfriend. Aria's fantasizing about her English teacher. Emily's crushing on the new girl at school. Hanna uses some ugly tricks to stay beautiful. But they've all kept an even bigger secret since their friend Alison vanished. 
How do I know? Because I know everything about the bad girls they were, the naughty girls they are, and the dirty secrets they've kept. And guess what? I'm telling.
-A
 

Omdöme:

Jag tyckte denhär boken var rätt seg. Det hände inte så mycket direkt. Jag som har sett tv-serien innan jag läst böckerna störde mig jättemycket på att karaktärerna i boken är helt annorlunda än i serien. Jag störde mig också på att det finns personer i boken som inte finns med i serien. Men jag ska försöka läsa iallafall den andra boken i serien och se om jag fastnar mer för serien då.

 
Recensioner | | Kommentera |
Upp