Döden i dina ögon

Författare: Rachel Ward
Titel: Döden i dina ögon 
                                                                  Antal sidor: 300                                                                    

Serie: Döden i dina ögon #1
Förlag: B. Wahlströms
Orginal titel: Numbers
Språk: Svenska


Handling: Sedan dagen hennes mamma dog har Jem vetat vad siffrorna hon ser i människors ögon betyder. Det är datumet de ska dö. Jem försöker hålla sig undan andra människor så gott det går - för att inte behöva se dem i ögonen. Men en dag träffar hon Spider. Han är lång och rastlös och fast besluten om att de ska bli vänner. Och kanske mer. Om hon bara inte hade sett hans siffror... En dag blir det vittnen till något som tvingar dem att lämna London och bege sig ut på vägarna. De flyr för sina liv, men nedräkningen har börjat.

Omdöme: Jag gillade den här boken starkt! Den var spännande genom hela boken. Jag vet inte riktigt vad jag kan skriva utan att avslöja något så jag säger bara att jag rekommenderar den för dom som gillar att läsa spännande och bra böcker. Recensioner | | Kommentera |

Den vita katten

 
                                                                Författare: Holly Black                                                                
Titel: Den vita katten
                                                                    Antal sidor: 282                                                                 
Serie: Berörarna #1
Förlag: B. Wahlströms

Orginal titel: The White cat
Språk: Svenska


Handling: De flesta aktiva berörare verkar i gott syfte, till exempel för att bringa tur på bröllop eller dop. Men vissa har makten att helt förändra en människas liv, till exempel genom att dölja verkliga minnen med påhittade. En känsloberörare kan få vem som helst att lita på henne. En dödsberörare kan få vem som helst att falla död ner, och en transformationsberörare kan förvandla saker och människor till vilket föremål som helst. Beröringen är en kompicerad och mycket kraftfull handling, och så farlig att den förklarats olaglig. Alla människor måste därför bära handskar. Cassel, som är den yngste sonen till en känsloberörare, har inte förmågan att beröra. Hans mörka hemlighet är av en annan sort - för tre år sedan dödade han sin bästa vän Lila. Men vad hände egentligen den natten? När Cassels otäcka mardrömmar om en vit katt sammanfaller med hans bröders hotfulla beteende, så känner han instinktivt att något är mycket fel, och fasaden rämnar. Bit för bit börjar Cassel pussla ihop minnesfragment, som avslöjar en konspiration långt mer komplicerad och farlig än han kunnat ana.

Omdöme: Jag läste den här boken mest för att det verkade som att nästan alla hade läst den. Jag tyckte att det var ganska svårt att hänga med ibland men bitvis var den bra. Jag har för mig att det är första boken i en serie men jag har inte sett om tvåan har kommit ut en..
 
Recensioner | | Kommentera |
Upp