Två gånger är en vana

 

Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Språk: Svenska
Serie: Marianne Jidhoff #2


Handling:

Under mellandagarna sker ett märkligt överfall, riktat mot en av de anställda vid det välrenommerade investmentbolaget The Chinese Wall. Offret återfinns dagen efter, mycket svårt skadad. Uppenbarligen har förövaren varit ute efter att döda. Brottet är extremt hårdbevakat av media, och polisen blir snart varse att The Chinese Wall inte bara är ett lämpligt firmanamn utan också ett begrepp för hur alla inom företaget blockerar informationsflödet till omvärlden. Det är omöjligt att få till ett enda vittnesmål som kan leda utredningen vidare.

Offret, som de första dagarna svävar mellan liv och död, lyckas till slut bli så pass bra att ett förhör kan komma till stånd. Men också här blir det tvärnit, och polisen befinner sig i en återvändsgränd.
Det är Torsten Ehns nybildade spaningsenhet som utreder fallet. Han, Marianne och Augustin börjar tillsammans att gräva bakåt efter gamla brottskopplingar till företaget. Sakta men säkert växer en alltmer skrämmande bild fram, av en grupp män som strategiskt och med stor beslutsamhet arbetar för en mer konservativ hållning inom näringslivet. Ett av deras mål är att helt utesluta all kvinnlig närvaro på högre befattningar, och det tycks också finnas idéer om hur man inom äktenskapet bäst ska tukta sin kvinna.
Och medan jul övergår i nyår, champagnen flödar och raketerna brinner av sker ytterligare ett brott i skuggan av paljettklänningarna och kristallglasen.


Omdöme:

Precis som med förra boken i denhär serien så tyckte jag att den var helt okej i helhet. Men den första boken var snäppet bättre. Den var lite utdragen och sen kom lösningen väldigt snabbt i slutet. 

 
Recensioner | | Kommentera |

Ett litet snedsprång

 

Författare: Denise Rudberg
Förlag: Norstedts
Språk: Svenska
Serie: Marianne Jidhoff #1

Handling: 

Marianne Jidhoff, 55, är nybliven änka. Hennes make Hans Larson, riksåklagare, var vid sin död en hyllad man, en rättvisans trogna tjänare. Men han var inte lika trogen sin hustru som han var trogen rättvisan. Marianne fanns trots detta vid hans sida in i det sista. Precis som hon alltid gjort. Själv utbildad åklagare, födde hon i stället tre barn och blev en god representativ hustru. Först när barnen blivit betydligt äldre tog hon en tjänst som åklagarsekreterare.
Efter Hans död blir Marianne övertalad att återvända till åklagarmyndigheten. Man har problem med läckor, och Olle Lundqvist, chefsåklagare, behöver någon med stor erfarenhet, någon han kan lita på. Marianne beslutar sig efter ett par sömnlösa nätter för att återigen börja arbeta.

En finansman, Christopher Turin, blir mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff får tillsammans med den luttrade och erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. Med sig har de också kriminalassistenten Augustin Madrid, en vacker och begåvad yngling som visar sig ha mycket mer att tillföra utredningen än man i förstone kan tro. En fascinerande trio som vi kommer att få möta också i kommande böcker.
Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Omdöme:

Jag tyckte boken var helt okej. Kanske inte det bästa jag hört men helt okej. Tycker dock den var lite väl utdragen. Det hände knappt något i hela boken och sen hände upplösningen på dom sista 15 minuterna. Lite synd men i helhet var boken helt okej!
 
 
Recensioner | | Kommentera |

Hej!

Gud vad värdelös uppdatering det är här.. Skäms lite. Men det är för att jag faktiskt har fått jobb som jag inte har tid att varken läsa eller uppdatera här. Men nu har jag skaffat Storytel som jag lyssnar på hela dagarna så jag tar mig ju igenom nåra böcker i veckan! Ska försöka ta mig tid att skriva några recensioner och sen har jag lite nya böcker att visa också!

Allmänt | | Kommentera |
Upp